Over Badé

Wie de ondernemerskriebel te pakken krijgt, geraakt er maar moeilijk van af. Joachim Badejoh is daar het sprekende voorbeeld van. En spreken doet hij! Zowel over zijn verleden in de start-upwereld als de lessen die hij daaruit getrokken heeft…en die hem uiteindelijk gebracht hebben tot waar hij nu staat: liefst voor een groep geïnteresseerden die gepassioneerd willen bijleren over alles wat met social media te maken heeft. 

But first, let’s back it up. Joachim studeerde af als toegepaste informaticus. Voor je begint op te zoeken wat dat precies inhoudt: hij is niet in die branche aan het werk gegaan. De ondernemerskriebel, weet je nog? Joachim stampte meteen zijn eigen bedrijfje ‘Ori Omi’ uit de grond onder de vleugels van het Start-Itproject van KBC. Met succes! Waar dat succes dan precies aan te wijten was, vraag je je af? Wel, aan het feit dat Joachims team er onder zijn begeleiding in geslaagd is om de services van Ori Omi (= het aan huis repareren van smartphones) goed ‘aan de man’ te brengen. Iets waar wel meer bedrijven het moeilijk mee hebben vandaag de dag, maar daarover later meer.

 

Op relatief korte termijn werd het merk Ori Omi als hersteldienst top of mind bij het beoogde doelpubliek, en dat met relatief weinig inspanningen of investeringen. Hoewel hij z’n ‘kindje’ natuurlijk graag verder zag groeien, vond Joachim vooral in dat communicatiegegeven een zogenaamd hiaat (dat klinkt professioneler dan ‘gat’) in het ondernemerslandschap: zo veel prachtige initiatieven en ideeën – zo weinig juiste beslissingen qua promotie en marketing. Daar moet toch iets aan gedaan worden!

Om de hierboven beschreven puzzelstukjes in elkaar te schuiven heb je geen handleiding nodig…Joachim diepte zijn leergierigheid en praktische skills inzake social media-communicatie verder uit met als doel: zijn kennis, methodes en strategieën te delen met wie vol goede ideeën zit, maar er (nog) niet volop over communiceert op de juiste manier. Dat social media voor hem een second nature is, bewijzen zijn statistieken en ervaringen als content creator voor z’n eigen kanalen en die van een heleboel andere merken en opdrachtgevers. Bovendien doet hij zelf niets liever dan bijleren en investeert hij graag in verdere zelfontwikkeling en specialisatie. De woelige social media-jungle staat namelijk nooit stil. Sometimes a teacher, but always a student.