Project Description

Uiteraard kan je er niet ‘zomaar’ mee beginnen. Je moet een doel hebben. Niet alleen in het leven, maar ook voor elke advertentie die je publiceert. Er zijn tevens bepaalde spelregels waar je je aan dient te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je in de eerste plaats weet welke opties en functionaliteiten dat uitgebreide advertentieplatform van Facebook te bieden heeft en – nog beter – waar ze precies te vinden of in te schakelen zijn. Ten slotte krijg je na elke campagne een resem resultaten op je bord die zonder juiste interpretatie even goed Egyptische hiërogliefen zouden kunnen zijn.

In onze training worden al deze stappen van a tot z behandeld, met hands-on advies van experts ter zake.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE INSTAGRAM MARKETING?

Wel, in de eerste plaats laten we je zien hoe je advertentiedoelstellingen en een -strategie opstelt die realistisch zijn. Hoe je ads kan richten op mensen die tot jouw doelpubliek behoren. Daarvoor baseren we ons op hun gedrag op Facebook, op hun interesses, leeftijdsgroepen, andere demografische gegevens enzovoort. Vergelijk dat qua gerichtheid eens met een advertentie in een magazine of reclamespotje op de radio. Priceless! We tonen je ook hoe je een bestaande doelgroep kan vergroten door Facebook de opdracht te geven om identieke profielen te verzamelen als degene waar je al contact mee had. Want wie beter om dat te doen dan het platform waar we bijna allemaal ons halve leven aan hebben toevertrouwd al die jaren? Precies ja ;-).

Voor je gaat kirren van enthousiasme…wait, there’s more!

Onze training leert je eveneens werken met de befaamde Facebook Pixel die er – mits goede installatie – voor kan zorgen dat persoon x die je webshop op tijdstip y bezocht, enkele items in het winkelkarretje stak maar vervolgens toch besloot weg te klikken, een opvolgende advertentie in z’n feed krijgt gezwierd. Remarketing of retargeting heet dat. Zalig, toch? Diezelfde Pixel helpt je ook met het bepalen van je exacte return on investment (ROI), of in mensentaal: ‘hoeveel je advertenties concreet opbrengen’. We analyseren samen resultaten en helpen je met de interpretatie ervan.

Intussen zit je op het puntje van je stoel, watertandend. But wait, there’s still more!

Via het Facebook advertentieplatform kan je ook op Instagram beginnen adverteren. Het betreft grotendeels dezelfde basis, dus da’s ook weer enorm handig meegenomen. Daarnaast geeft een dieper inzicht in de advertentiemogelijkheden je ook de kans om bijvoorbeeld twee berichten naar dezelfde doelgroep te sturen, maar met een ander beeld of een iets andere tekst. A/B-testen dus. Zo kan je heel objectief en empirisch nagaan welke bewoordingen of visuele aspecten een beter resultaat teweegbrengen bij je fans, leads en/of klanten. Wat daar het belang van is? Op die manier kan je er nadien voor zorgen dat je met minder geld meer impact hebt, tiens.

 

Niet iedereen is fan van doorlopende tekst. Geen nood, we vatten nog even puntsgewijs samen. Onze Facebook Advertising Training leert je:

 • hoe je de Facebook Business en Ads Manager temt en naar jouw pijpen laat dansen,
 • wat er precies mogelijk is met Facebook-advertenties,
 • welke regels je dient te respecteren bij het adverteren,
 • voor welke doelstellingen je advertenties kan lanceren,
 • hoe je een vruchtbare en gerichte advertentiestrategie opstelt,
 • hoe je (een) degelijke advertentie(s) publiceert,
 • hoe je aangepaste en vergelijkbare doelgroepen aanmaakt,
 • hoe je je Facebook-conversies optimaliseert,
 • hoe je een Facebook Pixel instelt en aan remarketing doet,
 • hoe je A/B-testen of splittesten lanceert,
 • hoe je de resultaten van een campagne analyseert, interpreteert en in het beste geval optimaliseert.
Nu inschrijven

COURSE TUTORS

Joachim Badejoh
Joachim BadejohSocial Media Trainer
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.